Google'dan Hızlı İndex Alma Taktiği

Google'dan Bir kare içeren görsel.
Birazdan anlatacaklarım'ı ister bir taktik olarak veya başka bir şey olarak düşünebilirsiniz. Neden böyle söyledim derseniz çünkü işlemlerimizi Google'ın Search Console adlı uygulamasından yapacağız. Anlatıma geçmeden önce bir site haritanızın olması lazım eğer yoksa ''Blogger Site Haritası Nasıl Oluşturulur ?'' adlı yazıyı okuyup bir site haritası oluşturunuz.. 

Artık başlayabiliriz öncelikle Search Console'u açıyoruz , açılan pencerede şimdi başla diyoruz.

Daha sonra ise url denetimi bölümüne tıklıyoruz , açılan pencerede index almasını istediğimiz yazımızın url adresini yapıştırıyoruz.

GoogleYapıştırdıktan sonra Google Dizininden veri alınıyor dedikten hemen sonra aşağıdaki görseldeki gibi bir pencere açılacaktır. Tabi eğer indexlenmemişse indexlenmişse Url Google'da mevcut diyecektir.


Google Hızlı İndex Alma Taktiği

Açılan pencerede Dizine Eklenmesini İste seçeneğini tıkladıktan sonra internet hızınıza bağlı olarak 1-2 dakika bekleyebilirsiniz. Ardından dizine eklenmesi istendi diyecektir artık yazınızın indexlemesi için yazınız index sırasında öne alınmıştır genelde en erken ben kendi yazılarımda 10 dakika gördüm en geç ise 1 gün oda ilk yazı yazdığım zamanlardı yani yazı yazdıkça zaten bu dediklerime ihtiyacınız kalmayacaktır. Kendisi artık ilerleyen zamanlarda otomatik indexlemeye başlayacaktır.

Eğer takıldığınız veya yapamadığınız bir kısım varsa yorumlarda sorabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Genel bilgi blogu

Bloggerlar İçin Mobil Ve Seo Uyumlu Ücretsiz 5 Tema

Yazdığınız Makalenin Özgünlüğünü Test Edin !