Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılmalı ?

Leptop ve defter içeren görsel.

Blogger'a yeni başlayanlar hele ki çok fazla bu tarz işlerden anlamayanlar Seo lafını duyunca korkarak yaklaşıyorlar çünkü, Seo ayarlarının bir Uzay Bilimi kadar zor sanıyorlar aksine çok kolay bir şekilde birçok ayar mevcut. Bende bunun üzerine bir yazı yazmak istedim sizler için kısa ve öz bir şekilde Blogger Seo ayarlarınızı nasıl yapmanız gerektiğinizi anlatmak istedim umarım işinize yarar sizinde eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

İlk olarak ufak şeylerden başlayalım Blogger sitenizi öncelikle dizinlerde listelensin yani arama motorlarında gözükmesini sağlayalım. Aşağıda anlattıklarımı kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Blogger hesabınıza giriş yapınız. Daha sonra Ayarlar sekmesinden gizlilik kısmını düzenleye tıklayıp aşağıdaki görseldekilerin aynısını yapalım.

    Blogger'da listelemenin nasıl yapıldığını anlatan görsel.


    Bu yazıyı okumadan önce eğer Seo ile ilgili biraz araştırma yaptıysanız, bu tarz yazı yazan herkesin bu konuya dokunduğunu görebilirsiniz.

    Yazdığınız yazının blog isminizden önce gözükmesi önemli bir konudur.

    Eğer bu ayarı yapmadıysanız blogun'da yazılan yazılar arama sonuçlarında böyle gözükecektir. Can Uzunyol - Kişisel Blog - Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılmalı ? gibi eğer bu ayarı yaparsanız Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılmalı ? - Can Uzunyol - Kişisel Blog gibi görünecektir bizim istediğimiz ikinci örnekte verdiğimiz gibi olması şimdi nasıl yapacağımıza bakalım.

    Öncelike blog panelinden Tema Html'yi düzenle diyip Ctrl+f tuşlarına tıkladıktan sonra,
    <title><data:blog.pageTitle/></title> bu kodu aratıyoruz bu kod'u silip yerine aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.

    <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
    <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> 
    <b:else/> 
    <title><data:blog.pageTitle/></title> 
    </b:if>

    Bir diğer önemli konu ise kalıcı bağlantı'dır yazınızı yazarken başlıklarınızı yazdıktan sonra mutlaka kalıcı bağlantı bölümüne tıklayın ve özel kalıcı bağlantı kısmına tıklayınız, eklenmemiş harfleri veya bağlantıyı kendi isteğinize göre düzeltin ve türkçe olmayan yerleri değiştirin çünkü google bunlara çok önem veriyor eğer dediklerimi yaparsanız yazılarınız daha öne çıkabilir aşağıdan örnek görsel'i inceleyebilirsiniz.

    Kalıcı bağlantının önemini anlatan yazı

    Şimdi gelelim bir diğer konuya, burada ise kullandığınız görsellere isim vermenizin önemini anlatacağım, öncelikle ne yapacağımıza bakalım eklediğiniz resmin üzerine tıkladıktan sonra hemen çıkan özellikler bölümüne tıklıyoruz. Öncelikle başlık metni ekliyoruz yanı resmimize isim veriyoruz, daha sonra ise alternatif metin bölümüne ise resim'in ne anlattığını yazıyoruz görselden ise örneğine bakabilirsiniz. Önemine gelirsek görsele verdiğiniz başlıkla ilgili biri arama motorlarında arama yapıp görsel bölümüne baktığında sizin isim verdiğiniz görselde çıkacaktır ayrıca kaynak olarak sizin yazınızda gösterilecektir böylece sizde yazılarınıza hit çekebilirsiniz.
    Alternatif metin bölümü ise sitenizde herhangi bir sorun olduğunda görseller gözükmediğinde devreye o yazılar girer ve oraya ne yazdıysanız o gözükür.

    Kalıcı Bağlantının Önemi

    Bir diğer önemli olan konulardan biri meta etiketler bunun için blogger panelinden ayarlar kısmından arama tercihleri bölümüne giriyoruz ve meta etiketleri yazan bölümün hemen altında bulunan açıklama kısmına sitemizin hakkında kısa bilgiler veriyoruz bu yazdığımız açıklama arama motorlarında gözükecektir ona göre yazarsanız daha iyi olur örnek olarak aşağıdaki görselden yararlanabilirsiniz.

    Meta etiketinin nasıl yapıldığını anlatan görsel.

    Son olarak seo için ne kadar önemli olur bilmem ama yazılarınızı güzel gözükmesi için bir konuya daha değinmek istiyorum bunu bir bonus olarak düşünebilirsiniz. Yazılarınızı yazarken hemen görselde de görebileceğiniz gibi üst sekmede birçok seçenek mevcut kırmızıyla işaretlediğim kısıma tıkladıktan sonra benim gibi yazım kurallarına çok dikkat etmeyen biriyseniz :) o seçeneğe tıkladıktan sonra yazınızda yaptığınız yazım yanlışlarını görebilir ve düzeltebilirsiniz.

    Blogger yazı denetiminin nasıl yapıldığını anlatan görsel



    Son olarak eğer bütün ayarları yaptıysanız eğer bu yazımı okuyup ardından Seo puanınızı inceleyiniz.

    Eğer sizinde eklemek istediğiniz şeyler varsa yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Genel bilgi blogu

    Bloggerlar İçin Mobil Ve Seo Uyumlu Ücretsiz 5 Tema

    Yazdığınız Makalenin Özgünlüğünü Test Edin !